Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali „Nu mai am încredere decât în Kovesi. Să facă anchetă”

ro

13 Aug, 2015 19:13 2765 Marime text
 
Gigi Becali a declarat, astăzi, la România TV, că intenţionează să solicite şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, demararea unei anchete la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru a verifica „abuzurile" care se fac în privinţa acordării zilelelor libere pentru deţinuţi. Becali se plânge că nu a primit cele 30 de zile libere la care avea dreptul cât a stat în puşcărie: „Nu mai am încredere decât în Kovesi."

Gigi Becali califică drept „un comportament criminal" faptul că membrii comisiilor din închisori nu acordă liberele la care au dreptul deţinuţii, potrivit legii.

„Aş atrage atenţia Ministrului Justiţiei ca să ia niste masuri pentru că am văzut astazi contra ANP acele manifestaţii... Dacă tot băgaţi oamenii la puşcărie, respectaţi şi voi legea! Nu faceţi abuzuri în funcţie. Dati drumul din puscarie celui care este condamnat asa cum spune la lege. Am stat un an in puscarie si nu mi-am vazut fetele, nevasta si mama si nu m-au lasat sa ma duc acasa. Deşi trebuia să primesc, conform legii, 30 de zile de învoire, am avut doar o zi. 

Asta este durerea mea, în ţara mea... Conform legii, nu se respectă legea de catre stat si nu dau drumul la oameni, le omoara parintii...  (...) 

Este comportament criminal. Ce facem noi că mai avem Visinesti si acum. Tot ANP este Visinescu si toti directorii de puscarii sunt Vinisesti. Comisia de acordare a liberelor sunt Vişineşti", a spus Becali, la România TV.

Acesta a arătat că singura sa speranţă în îndreptarea acestei situaţii din puşcării este şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi:

„Eu spun asa, şi aş fi probabil ultimul om care să iau apărarea si sa laud DNA. Dar singura bază pe care mi-o mai pun este doamna Kovesi, sa facă o ancheta pentru abuz in serviciu a ANP, a comisiei de acordare de eliberări  şi a tuturor directorilor de puşcării... să facă o analiză să vadă cum nu au dat liber la oameni. Nu mai am încredere decât în Kovesi. Ca degeaba am tipat eu si nimeni nu a spus nimic. Cand o face Kovesi o ancheta de abuz în serviciu or intra si ei in puscarie. Nu mult, 6 luni, dar să nu-şi vadă 6 luni mamele şi copiii şi nevestele.Attunci se vor indrepta lucruile în puşcărie. Nu ştiu decât de frică. Nu au pic de omenie.  (...) Dati drumul la oameni dupa cum spune legea tarii: 30 de zile la regim deschis si 25 de zile la regim semi-deschis. Asta trebuie să facă", a precizat Becali.

Gigi Becali a precizat că a făcut plângeri în timpul detenţiei, dar a renunţat la ele pentru a primi învoiri: „Am facut plangere si dupa aia renuntam la ele ca sa imi dea invoiri. M-aţi înţeles?"

„Acum singurul loc unde vreau sa fac plangere este numai la Kovesi. N-ai la cine să te duci. Este singurul loc unde te poti duce acum in tara sa faci plangere. Ce CEDO, domne! Stai acolo 7 ani... Kovesi face ancheta, arestat", a conchis Becali. 



Sursa: România TV
Sursa foto: enational.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii