Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu există, deocamdată, informaţii despre români răniţi în urma cutremurului din Italia

ro

30 Oct, 2016 17:21 1263 Marime text
Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna continuă demersurile pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații actualizate cu privire la existența unor români printre persoanele afectate de cutremur.

Ambasada României la Roma a răspuns tuturor cererilor de asistență consulară adresate de cetățenii români sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice şi Centrului de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, transmite MAE.

Două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt pregătite să se deplaseze în zona calamitată, pentru a acorda asistență consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la fața locului, precum și în măsura în care accesul în zonă se va putea realiza.

MAE recomandă cetățenilor români din zona afectată să informeze familia și  pe cei apropiați cu privire la starea lor. Totodată, MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetăţeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii