Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu Nu avem cum să mai dăm un vot în cazul Șova

ro

08 Apr, 2015 11:37 1517 Marime text
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că reluarea votului referitor la cererea DNA de reținere și arestare preventivă a social-democratului Dan Șova „nu este posibilă", indiferent de decizia pe care judecătorii Curții Constituționale o vor emite astăzi după analizarea sesizărilor primite din partea președintelui Klaus Iohannis, a liberalilor și a CSM, informează Agerpres.

„Nu avem cum să mai dăm un vot în cazul domnului Șova. Votul dat a fost unul perfect legal. (...) Bineînțeles, n-are cum să fie repetat și legea nu acționează retroactiv. În cazul în care legea pe care Parlamentul a votat-o ieri (privind modificarea Statutului deputatului și senatorului - n.r.) va fi promulgată de președinte, ținând cont că președintele are un termen de 20 de zile pentru promulgare, după aceea, dacă el o va promulga, sigur că intră în vigoare și solicitările viitoare vor putea să fie judecate, să spunem așa, și decise cu majoritatea simplă a parlamentarilor", a declarat Tăriceanu, astăzii, la RFI, citat de Agerpres.

El a precizat că Parlamentul nu este „un ghișeu de înregistrare a cererilor" primite din Justiție.

„Nu vreau eu să anticipez deciziile Curții. Parlamentul are un drept suveran legat de încuviințarea fie a urmăririlor penale, fie a arestărilor. Prin urmare, atunci când este solicitat, el nu trebuie să răspundă automat, ca la un simplu ghișeu de înregistrare a cererii, printr-un aviz favorabil. Poate să dea aviz favorabil sau poate să nu dea aviz favorabil, după ce analizează fiecare caz în parte", a explicat acesta.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: ro.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii