Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu, despre întâlnirea cu ambasadorii „Nu au fost date sfaturi Parlamentului”

ro

14 May, 2015 22:56 1218 Marime text
 
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi că, la întâlnirea cu șefii unor misiuni diplomatice avută miercuri, a subliniat de la început că, în ceea ce privește subiectele de politică internă, discuția este informală și de informare, adăugând că „nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale care să vizeze agenda Legislativului", informează Agerpres.

Președintele Senatului s-a întâlnit, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Paul Brummell, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Mattheus van Bonzel, însărcinatul cu afaceri a.i. al SUA, Dean Thompson, și șeful adjunct al Misiunii Ambasadei Germaniei, Achim Troster.

„În ceea ce privește subiectele de politică internă am subliniat din start o realitate cu care toți participanții au fost de acord: discuția a fost informală și de informare. Cu alte cuvinte, așa cum este și normal, nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale care să vizeze agenda legislativului", a afirmat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

„Conform uzanțelor diplomatice, ambasadorii nu se implică în politica internă a unui stat. Ambasadorii nu îi cheamă pe președinții Camerelor sau pe reprezentanții altor instituții 'la ordine' la sediile ambasadelor. Agenda de discuții și mesajele oficiale ale ambasadorilor se referă la chestiuni de relații externe bilaterale, de interese comune de ordin strategic, ș.a.m.d. Din acest punct de vedere, am considerat necesar ca discuțiile pe care le-am purtat ieri (miercuri — n.r.) să aibă loc la sediul Senatului. Mai mult, am susținut ca agenda discuțiilor să cuprindă, în primul rând, subiecte care țin de politică externă și de interes pentru țările noastre: parteneriatul pe probleme de securitate, relațiile strategice în cadrul NATO sau mediul de afaceri din România", a adăugat președintele Senatului.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii