Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul șediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, inaugurat în prezența premierului și a ministrului Afacerilor Interne (galerie foto)

ro

08 Apr, 2019 16:05 2048 Marime text
Premierul României, Viorica Dăncilă, și ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, au participat luni, 8 aprilie a.c. la operaționalizarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea.

Carmen Dan: ”Numai cine a văzut fostul sediu poate înțelege că mutarea în această locație este o chestiune de normalitate. Facem o analiză acum la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a numărului de sedii care ar trebui reabilitate în perioada viitoare. Este evident că numai din bugetul MAI, chiar dacă acesta a crescut în ultimii ani, nu vom putea reabilita tot ceea ce necesită reparații. Am reușit în ultimii 2 ani să reabilitam 60 de clădiri ale MAI, altele le-am construit și finalizat pe fonduri europene, așa cum este cel de aici de la Isaccea”.

Potrivit MAI, construcţia s-a realizat în cadrul proiectului “Construire sediu nou sector PF Isaccea, județul Tulcea”, obiectivul urmărit fiind „asigurarea şi menţinerea unui nivel ridicat al controlului şi supravegherii frontierei de stat a României cu Ucraina”. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 10.000.000 lei fără TVA, provenită din fonduri europene nerambursabile “Fondul pentru Securitatea Internă” (7.619.384 lei) şi bugetul de stat (2.539.769 lei).

Lucrările au început în luna iulie 2017 și s-au finalizat în cursul lunii martie 2019. Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, structură teritorială din cadrul Gărzii de Coastă, a fost înființat în anul 2.000 având în responsabilitate o distanţa de circa 40 km la graniţa cu Ucraina.

Problematica din competența Sectorului Isaccea este diversă pornind de la traficul cu țigări, braconaj piscicol, și alte forme de manifestare a infracționalității transfrontaliere.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a avut în implementare patru obiective de investiţii finanţate prin Fondul de Securitate Internă pentru extindere, modernizare şi reabilitare sedii în județele Suceava, Maramureș, Tulcea și Botoșani, trei fiind deja finalizate.
 
Sursa foto: Poliția de Frontieră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii