Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua DACIA va costa sub 5000 de euro

ro

01 Sep, 2014 17:52 2066 Marime text
Potrivit realitatea.net, Grupului Renault va construi o nouă Dacia cu un preţ mai mic de 5.000 de euro pe baza unei platforme modulare, ceea ce înseamnă că va putea avea diferite caroserii, începând de la citadină şi până la un mic SUV.

Începând cu anul 2015, noua maşină va ajunge pe pieţele din America de Sud şi Europa sub marca românească Dacia, după ce va începe să fie comercializată în India, acolo unde va fi şi fabricată la uzina Renault de la Chennai.

Conform sursei citate, directorul centrului Karim Mikkiche explică faptul că "studiem diferite vehicule pentru India, Asia-Pacific şi facem expertize pentru întreaga lume. În 2014 am trecut la o nouă fază, aceea de a participa la elaborarea de produs, de al dezvolta în întregime. Este vorba de platforma CMF-A, vehicule cu preţuri foarte reduse".

Grupului Renault a început în iulie 1999 aventura "Low Cost" atunci când compania franceză a preluat 51% din acţiunile Dacia. În prezent, Renault produce modelele din gama "Entry" la uzina de la Piteşti, la Togliatti (Rusia), Curitiba (Brazilia), Medellin (Columbia), Chennai (India) şi la Tanger (Maroc). După automobilele ieftine, Renault a început să producă automobile foarte ieftine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii