Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:19 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou operator de rețele virtuale mobile în România

ro

03 Mar, 2015 19:56 625 Marime text
Lycamobile, operator de reţele virtuale mobile (MVNO), şi-a lansat operaţiunile în România, care a devenit a 18-a ţară din reţeaua internaţională a companiei, şi vrea să îşi mărească baza de utilizatori cu 25% la nivel global, în următoarele 12 luni.
 
Românii vor avea posibilitatea să efectueze apeluri internaţionale pentru 1 eurocent pe minut, prin intermediul cartelelor SIM preplătite ale Lycamobile.
 
Circa 6-8 milioane de români trăiesc în afara ţării, între care 3,4 milioane în celelalte 17 ţări din reţeaua Lycamobile, se arată într-un comunicat al companiei, care citează date ale guvernului României.
 
În Marea Britanie, autorităţile de la Londra estimează numărul românilor la 130.000.
 
Interesul consumatorilor pentru servicii mobile preplătite este în mod tradiţional foarte puternic în România. În ţară există 12,9 milioane de utilizatori de cartele preplătite, comparativ cu 9,4 milioane de utilizatori de servicii prin abonamente.
 
Potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, majoritatea apeluri mobile din România sunt efectuate de utilizatori ai unor cartele preplătite (54%), iar rata de penetrare a serviciilor mobile în România era de 111%, în iunie 2014, se menţionează în comunicat.
 
Lycamobile oferă servicii de date şi voce unor 12 milioane de clienţi din 18 ţări. În prezent, compania îşi extinde activităţile pentru a oferi o gamă largă de servicii financiare şi de călătorie, prin intermediul Lycamoney şi Lycafly.
 
Fondată în 2006, Lycamobile a avut în 2014 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro.
 
Lycamobile este prezentă în Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi SUA.

Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii