Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile uniforme de oraş ale militarilor din Forţele Aeriene şi Forțele Terestre, prezentate la Palatul Cercului Militar Național din București

ro

27 Nov, 2018 11:59 5469 Marime text
Marţi, 27 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Național din București vor fi prezentate propunerile pentru noile uniforme de oraş ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene. Aceste modele sunt propuse pro bono de către Alexandru Ciucu – designer vestimentar și furnizor oficial al Casei Regale a României.

Potrivit MapN, achiziția țesăturilor și crearea noilor modele de uniformă s-a realizat tot pro bono de către designerul Alexandru Ciucu.

Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.

În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare.

Ulterior acestui demers, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu.

Compunerea noilor modele de uniformă este stabilită prin prevederile H.G. 809/1994 privind aprobarea normelor de echipare, în timp de pace, a personalului din instituțiile publice aparținând Sectorului de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, cu completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii