Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi victorii ale studenţilor de la Universitatea Ovidius

ro

26 Mar, 2013 13:33 1142 Marime text
Noi rezultate deosebite pentru Universitatea „Ovidius” din Constanţa: medalii la cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a Studenţilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS), găzduită de University of Athens, în colaborare cu Hellenic Mathematical Society. Virgilius - Aurelian Minuţă (anul II, specializarea Matematică - informatică) a obţinut Medalie de Bronz, iar Mădălina Ghenea (anul II, specializarea Matematică - informatică) – Medalie de Argint. Este a treia participare a Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, la Concursul Internaţional SEEMOUS şi prima prin Centrul de Excelenţă pentru Studenţi, lotul fiind pregătit de lect.univ.dr. Gabriel Iorgulescu. La concurs au participat echipaje din 6 ţări, iar proba a constat în rezolvarea de probleme de matematică cu un grad ridicat de dificultate.

Studenţii premiaţi, alături de profesorul coordonator au fost felicitaţi de rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure. „Sunt rezultate care ne onororează şi care se adaugă palmaresului bogat de premii internaţionale. Special pentru aceşti studenţi cu performanţe am înfiinţat în cadrul Universităţii Centrul de Excelenţă pentru Studenţi, care acordă o asistenţă calificată pe domenii de interes”, a declarat rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 26 Mar, 2013 15:57 Sincere felicitari studentilor Facultatiii de Matematica si Informatica si profesorului coordonator, d-nului lect. dr. Gabriel Iorgulescu. Este inca o confirmare a faptului ca la Universitatea ,,Ovidius" din Constanta, performanta este sustinuta si apreciata.