Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi reguli privind scutirea de viză în SUA

ro

22 Jan, 2016 00:48 1896 Marime text
Statele Unite au început să aplice noile reguli mai stricte privind scutirea de viză pentru persoanele având legături cu țări considerate de Washingtonul ca leagăne de terorism. Informația a fost furnizată de AFP, care arată că Departamentul de Securitate Internă a decis că vizitatorii ce doresc să intre pe teritoriul SUA și au fost în Iran, Irak, Sudan sau Siria din 2011 vor avea nevoie acum de viză. Această constrângere administrativă devine obligatorie chiar dacă aceste persoane vin din cele circa 40 de țări dotate în mod normal cu un program de scutire de viză.
 
În același mod, persoanele cu dublă cetățenie iraniană, irakiană, sudaneză sau siriană trebuie să aplice pentru viză înainte de a călători în Statele Unite. Departamentul de Securitate Internă a anunțat intrarea în vigoare astăzi a noilor măsuri, decise în urma atentatelor de la Paris din noiembrie și de la San Bernardino la începutul lunii decembrie, dar unii călători se pare că au fost deja victimele acestor noi reguli în ultimele zile, notează France Presse.
 
BBC a anunțat ieri că una dintre jurnalistele sale, Rana Rahimpour, care are dublă cetățenie britanică și iraniană, nu mai are dreptul să se îmbarce la bordul unui zbor cu destinația Statele Unite. Departamentul de Stat a refuzat să comenteze cu privire la cazuri particulare și a precizat că persoanele vizate de aceste noi măsuri obligatorii ar putea primi vize dacă le vor cere în mod corespunzător. Dar ele nu mai pot trece peste această formalitate mulțumindu-se să completeze un simplu formular online Esta.
 
Singura excepție de la aceste noi reguli, soldații din țările aliate care au luptat alături de trupele americane în Irak vor fi scutiți de vize. Lucrătorii umanitari și jurnaliștii ar putea fi de asemenea scutiți "de la caz la caz".



sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii