Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:46 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi reguli pentru proiectele de ajutor de stat

ro

10 Oct, 2015 15:03 739 Marime text
 
Dintr-un proiect de Ordonanță de modificare a legislației în privința acordării ajutorului de stat, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, reiese faptul că orice proiect care presupun acordarea unui ajutor de stat va trebui să fie însoțit de un Memorandum aprobat de Guvern privind oportunitatea promovării măsurii respective.
 
Mai mult de atât, acel memorandum, înainte de a primi girul de oportunitate al Guvernului, trebuie supus avizării de către Ministerul Finanțelor Publice dar și de Ministerul Fondurilor Europene.
 
Acest lucru pentru a putea fi încadrat în politicile fiscal bugetare ale statului român și să se asigure complementaritatea cu programele finanțate din fonduri europene, potrivit agerpres.ro.
 
Conform acestei note de fundamentare a actului normativ, „fundamentarea promovării oricărei măsuri de natura ajutorului de stat trebuie să revină inițiatorului/ furnizorului, acesta fiind cel mai în măsură să argumenteze necesitatea intervenției statului în economia de piață”.
 
„În vederea creării unui cadru legislativ unitar la nivel național care să răspundă solicitărilor Comisiei Europene în domeniul ajutorului de stat și să poată fi ușor aplicabil în angrenajul instituțiilor statului, este necesară adoptarea prezentei Ordonanțe de Urgență care să reglementeze mecanismul d analiză a oportunității și prioritizării măsurilor de sprijin de natura ajutorului de stat”, mai scrie în nota de fundamentare publicată de Ministerul Finanțelor Publice. Sursa foto: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii