Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi percheziții la cabinetul de avocatură Mossack Fonseca, de la care a pornit scandalul Panama Papers

ro

23 Apr, 2016 10:00 1661 Marime text
 
Autorităţile panameze au efectuat, ieri, o nouă percheziţie într-un birou al cabinetului de avocatură Mossack Fonseca, aflat în centrul aşa-numitului scandal ”Panama Papers”. Anunțul a fost făcut, potrivit AFP, de Javier Caraballo, procurorul însărcinat cu lupta împotriva crimei organizate. Sediul principal al Mossack Fonseca a fost deja percheziţionat timp de 27 de ore în 12 aprilie.
 
De data aceasta, se pare că autoritățile ar fi primit noi informaţii privind prezenţa posibilă în acest imobil a unor documente legate de administrarea firmei Mossack Fonseca.
 
Procurorul Caraballo a declarat că această operaţiune vizează căutarea de informaţii privind companiile care într-un mod sau altul au fost citate de media ca posibile autoare ale unor delicte. El a spus jurnaliștilor că au fost găsite o mulțime de documente care ar aparține companiei, însă cabinetul de avocatură Mossack Fonseca îşi arhivează majoritatea documentelor în formă digitală în peste o sută de servere.
 
 
Reprezentanții cabinetului de avocatură şi-au exprimat, într-un comunicat, dispoziţia de a colabora în cadrul investigaţiilor în curs şi au dat asigurări că documentele prezente în sediul său conţin informaţii de care justiţia dispune deja, scrie agerpres.ro.
 
 
Cele circa 11,5 milioane de documente ale cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, dezvăluite la începutul lunii aprilie de o sută de instituţii media din întreaga lume, au scos la lumină un amplu sistem de evaziune fiscală în care au fost implicaţi înalţi responsabili politici, sportivi sau miliardari.
 
În mai puțin de o săptămână, dezvăluirile din scandalul "Panama Papers", izbucnit în urma scurgerii a milioane de documente provenite de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca specializat în evaziune fiscală, au provocat căderea premierului islandez, demisia unui responsabil al UEFA și i-au pus într-o situație inconfortabilă pe prim-ministrul britanic, David Cameron, și pe președintele Argentinei, Mauricio Macri, scrie agerpres.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii