Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi modificări ale Codului Penal Se dezincriminează actele de corupție

ro

15 May, 2014 17:05 1980 Marime text
Guvernul adoptă pe furiş o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Penal, prin care decide că unele acte de corupţie, ori poate chiar toate, se dezincriminează, scrie astăzi Adevărul.

În acest sens, se face trimitere la un articol din Noul Cod Penal, inexistent în această formă în cel vechi. Este vorba de articolul 5 privind aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei care stipulează: „(1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă. (2) Dispoziţiile alin.(1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile”.

„Putem observa că articolul 5 din Noul Cod Penal pune la dispoziţia oricărui guvern iresponsabil un instrument teribil, cu care poate dezincrimina fapte penale printr-o simplă ordonanţă de urgenţă - oricât de nelegală, oricât de neconstituţională ar fi ea”, scrie Liviu Avram pentru Adevărul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii