Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi înregistrări în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu au ajuns în mâna procurorilor

ro

04 Apr, 2015 22:26 1954 Marime text
 
Noi înregistrări în dosarul Bercea Mondial  - Mircea Băsescu au ajuns în mâna procurorilor, a dezvăluit Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea, astăzi, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.
 
Jurnalista Adina Anghelescu a spus că, potrivit informaţiilor pe care le are, este vorba de suma de 300.000 de euro, iar avocatul Abraham a confirmat informaţia că 300.000 de euro de la Bercea au ajuns la fostul preşedinte Traian Băsescu. Pe filmări, Mircea Băsescu spune că banii au ajuns la fratele său, Traian Băsescu.
 
Înregistrările sunt în acest moment la DNA Craiova.

De asemenea, apărătorul clanului Bercea a spus că, dată fiind situaţia, vrea să-l propună pe fostul preşedinte Traian Băsescu drept martor în acest dosar.
 
Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Sursa: antena3.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii