Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:25 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi divergenţe în Parlament pe marginea Ordonanţei migraţiei politice

ro

24 Feb, 2015 16:24 790 Marime text
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis azi că primarii și consilierii locali care au trecut la alte partide ca urmare a aplicării Ordonanţei 55/2014, declarată neconstituţională de Curtea Constituțională (CC), nu-şi vor pierde mandatele, reprezentanţii PNL anunţând că vor contesta decizia la CC.
 
Comisia a dezbătut proiectul de respingere a Ordonanţei 55 privind migraţia aleşilor adoptând un amendament al PSD care prevede că "toate efectele juridice, poltice sau de altă natură produse ca urmare a exprimării opţiunii de către primari, consilieri care urmare a Ordonanţei 55 se păstrează în integralitate", informează Mediafax.
 
Comisia a respins în schimb toate amendamentele PNL care prevedeau ca aleşii locali care au trecut la alt partid să-şi piardă mandatele, iar sumele privind indemnizaţiile încasate de aceştia să fie recuperate.
 
Vicepreşedintele Comisiei, Teodor Nicolescu (PNL) a declarat după şedinţă că PNL va sesiza Curtea Constituţională dacă acest amendament va fi adoptat de plenul Camerei şi al Senatului.
 
În replică vicepreşedintele Comisiei, Ciprian Nica (PSD) a precizat că aleşii locali nu-şi pierd mandatele, pentru că nu are rost să se creeze o instabilitate juridică.
 
Plenul Camerei urmează să se pronunţe asupra raportului Comisiei juridice privind respingerea Ordonanţei 55, cunoscută și ca Ordonanța Dragnea sau cea a Migrației politice, care a fost emisă înaintea alegerilor prezidenţiale şi prevedea ca pe o perioadă 45 de zile aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără a-şi pierde mandatul.
 
Curtea Constituţională a decis însă că această ordonanţă este neconstituţională.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii