Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi controverse internaţionale pe seama doborârii zborului MH17

ro

06 Mar, 2015 23:11 1119 Marime text
O echipă de investigaţii olandeză a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni a televiziunii naţionale, că regimul lui Vladimir Puţin încearcă să elimine orice urmă a implicării militanţilor pro-ruşi în doborârea zborului MH17, informează express.co.uk, citat de jurnalul.ro.
 
Surse anonime din poliţie şi comisia de investigaţie, citate de investigatorii olandezi au declarat că se "încearcă ascunderea tuturor probelor care ar putea incrimina regimul de la Moscova".
 
"Sursele mele sunt de părere că militanţii pro-ruşi implicaţi în doborârea aeronavei MH17 şi-au schimbat identitatea sau chiar ar fi putut fi executaţi de serviciile secrete ruseşti", a declarat jurnalistul olandez Robert Bas.
 
Bas a adăugat că investigatorii nu au putut identifica nicio urmă care să-i conducă pe urmele celor care ar fi lansat rachetele BUK asupra cursei MH17.
 
"În final nimeni nu va fi adus în faţă instanţei, din păcate, vom prezenţa doar rezultatele investigaţiei", a concluzionat jurnalistul.
 
Zborul MH17, aparţinând Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, a fost doborât deasupra Ucrainei în luna iulie în 2014, toate cele 298 de persoane aflate la bord pierzându-şi vieţile.
 
Rusia pretinde că aeronava Boeing 777 a fost doborâtă de forţele ucrainene, în timp ce Kiev-ul spune că dezastrul aerian s-ar fi produs din cauza insurgenţilor pro-ruşi.
 
Rezultatul investigaţiilor oficiale privind cauzele care au condus către această tragedie ar trebui făcute publice în cursul lunii octombrie, dar televiziunea olandeză crede că termenul va fi mai îndepărtat, din cauza atacurilor cibernetice ale serviciilor secrete ruseşti.
 
Telefoanele şi laptop-urile pe care investigatorii le-au utilizat în Ucraina au fost distruse, din cauza faptului că s-a descoperit că erau infectate cu programe de tip spyware. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii