Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi ambulanțe vor intra în dotarea Serviciului de Ambulanță și SMURD Constanța

ro

20 Dec, 2018 10:56 1657 Marime text
Vineri, 21 decembrie 2018, de la ora 11.00, are loc la Constanța prezentarea noilor mașini de ambulanță ce vor intra în dotarea flotei județene. Potrivit CJ Constanța, de vineri  Serviciul de Ambulanță Județean Constanța  va avea cu 13 mașini mai mult, iar Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) va beneficia de 4 ambulanțe noi.  

Cele 17 ambulanțe au fost achiziționate prin Programul POR 2014 – 2020 - "Îmbunătăţirea capacității de intervenţie la urgenţele medicale”. Achiziția acestora s-a făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate contractantă atât pentru Ministerul Afacerilor Interne cât și pentru Ministerul Sănătății.  Atât ambulanțele care vor intra în dotarea ISU „Dobrogea” cât și cele care vor completa flota SAJ Constanța sunt dotate cu echipamente specifice celor de tip B2. (Echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului, Aparatură/ echipamente pentru resuscitare – respirație, Aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare–administrare medicamente/ soluții, Materiale sanitare)

Dotarea cu ambulanțe noi va crește capacitatea de reacție și răspuns în situații de urgență și face parte din  programul derulat la nivel național de Guvernul României prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgență.
           
Prezentarea mașinilor precum și a dotărilor va fi făcută în parcarea sediului Consiliului Județean Constanța din b-dul Tomis, nr. 51, intrarea din strada Traian.

La eveniment vor participa Dumitru Jeacă - prefectul Județului Constanța, Ionuț Done – subprefectul Județului Constanța,  Marius Horia Țuțuianu - Președintele Consiliului Județean Constanța, col. Popa Daniel – Gheorghe - Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța și alți reprezentanți ai inspectoratului, precum și Bădescu Laurențiu - managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii