Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi acuzații în sănătate Reacția ministrului Sănătății în scandalul falșilor fizicieni medicali

ro

13 Feb, 2019 13:39 1800 Marime text
Sunt pacienţi puşi în pericol de fizicieni medicali fără pregătire, scrie digi24.ro.

Colegiul Fizicienilor Medicali din România a scos la inveală 8 cazuri în care persoane neinstruite corespunzător practicau profesia de fizician medical.

Fără noţiuni elementare de fizică şi cu o pregătire ştiinţifică necorespunzătoare, aceştia lucrau ilegal în spitale şi clinici private din Capitală.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că nu are date despre falșii fizicieni, dar promite mai multe controale.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Este vorba de persoane cu studii superioare care se presupune că ar fi obținut o competență pe zona de fizician medical. Se presupune. Nu știu pentru că nu am primit acesta date. Vom verifica aceste lucruri. Nu se poate pune problema unei diplome de studii superioare false, au studii tehnice de specialitate superioare.

Fără noţiuni temeinice de fizică şi cu o pregătire ştiinţifică necorespunzătoare, fizicienii lucrau ilegal în spitale şi clinici private din Capitală şi din ţară şi puneau în pericol sănătatea pacienţilor.

Printre atribuţiile şi responsabilităţile fizicianului medical se numără calculul dozei de radiaţie administrate pacientului bolnav de cancer, întocmirea individuală a planului de tratament şi calibrarea calității aparaturii de radioterapie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii