Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:48 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noaptea Muzeelor, marcată de proteste

ro

14 May, 2015 23:31 812 Marime text
 
Locuitorii întregii țări s-au obișnuit să colinde o dată pe an muzeele noaptea. Acest eveniment cultural s-a dovedit de-a lungul timpului a fi unul dintre cele mai populare. Anul acesta însă Noaptea Muzeelor ce se va desfăşura sâmbătă, 16 mai, va fi marcată de un protest al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, potrivit romanialibera.ro.

Astfel, în Noaptea Muzeelor câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale care se vor alătura acestui protest va fi acoperită. Acest protest are scopul de a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele României.

Totodată, protestul ce va avea loc  este o consecinţă a unui fenomen dramatic, a faptului că în  ultimii zece ani, peste 110 sedii unde funcţionează muzee de tot felul şi zeci de mii de piese din colecţiile mai multor astfel de instituţii au fost deja retrocedate sau sunt în curs de retrocedare, după cum a declarat Dragoş Neamu, directorul executiv al RNMR, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii