Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ninsoare la final de octombrie. Mai multe drumuri din ţară sunt blocate de zăpadă. 12 localităţi nu au energie electrică

ro

29 Oct, 2017 18:51 2010 Marime text
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că, la nivelul țării, sunt afectate de ninsori 12 localități, cu probleme în alimentarea cu energie electrică, și, de asemenea, sunt înregistrate drumuri blocate ca urmare a căderilor de zăpadă și a vântului care suflă și cu viteze de până la 90 de kilometri la oră, informează Agerpres.ro. 
  

''Astăzi ne-am confruntat cu ninsori serioase în județele de munte care se aflau sub avertizare meteorologică (...) Am avut vânt puternic și avem în continuare. Faptul acesta a condus la căderi de arbori pe anumite drumuri naționale și județene, fapt ce a afectat și traficul rutier. La nivelul țării, până acum, efecte ale ninsorii și viscolului sunt înregistrate în 12 localități, iar acestea constau fie în probleme cu alimentare cu energie electrică, fie în căi rutiere blocate sau închise. Important este că nu sunt persoane în pericol și nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei, nu sunt înregistrate localități izolate. (...) Suntem pregătiți și pentru astfel de situații'', a declarat Carmen Dan, duminică, la Antena 3.

 
Ministrul a admis că sunt ''câteva probleme punctuale'' pe anumite porțiuni de drumuri unde, din cauza viscolului, au căzut arbori care au împiedicat intervenția utilajelor de deszăpezire'' și, de asemenea, au fost situații de blocaje cauzate de conducătorii auto care nu aveau anvelope de iarnă.

Sursa: Agerpres.ro.
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii