Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 22. Şeful CJC, în scaun cu rotile Nicuşor Constantinescu a venit la instanţă cu ambulanţa (galerie foto+video)

ro

20 May, 2016 14:51 7942 Marime text
La ora 15.00, va începe judecata cererii DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestatea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu.
 
Marius Mocanu, avocatul şefului CJC, spune că Nicuşor Constantinescu va veni cu o ambulanţă la instanţă. A venit şi fiica şefului CJC.

Vom reveni cu informaţii.

UPDATE 22, ora 19.51:

 
În dosarul aflat pe rolul Tribunalului București a fost formulată o altă cerere de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventive, pe aceleași considerente ca în dosarul de azi. Nicușor Consatntinescu a declarat la ieșirea din sala de judecată că va merge la spital acum și că medicii din Consatnța au găsit bucăți din plastic în interiorul său care ar putea proveni din intervențiile din SUA.
 

„Ma simt umilit de Andrei Bodean de la DNA Constanța”, a mai spus șeful CJC. 



UPDATE 21, ora 19.15:

„Nicușor Daniel Constantinescu are motive obiective pentru care nu s-a putut prezenta la instanța de judecată. El a lipsit în mod justificat. Sunt documente în acest sens. Cred că DNA a prezentat selectiv interceptările prezentate azi în sala de judecată. Aceste aspecte trebuie analizate foarte bine. Nu a existat nicio internare regizată. Nu cred că o persoană normală se poate interna și să se opereze pentru a scăpa de un termen de judecată. Nu sunt probe ca Nicușor Daniel Constantinescu a țopăit la UMC. Credem că nu este necesară luarea măsurii preventive solicitate de DNA. Nu cred că Nicușor Daniel Constantinescu poate să înșele aparatul care măsoară tensiunea. Cerem menținerea măsurii controlului judiciar”, a mai declarat Marius Mocanu, avocatul șefului CJC. 

„Sunt d acord cu cele spuse de Marius Mocanu. DNA încearcă să forțeze arestarea mea. Vreu să mă credeți că în prima zi în care pot să dau declarații vin să dau declarații. Atunci sper să vă conving că totul este o neînțelegere. Nu am făcut să duc la îndeplinire niște hotărâri legale”, a mai precizat Nicușor Constantinescu. 

Curtea rămâne în pronunțare. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 31 mai. 


UPDATE 20, ora 18.46:

Ședința s-a reluat, iar șeful CJC a susținut că îl doarefoarte rău capul. 

Avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Constantinescu, cere acordarea unui nou termen pentru audierea unui brancardier de la Sanatoriul Techirghiol.
 
Andrei Bodea, procuror al DNA Constanța spune că audierea brancardierului este inutilă.
 
Curtea de Apel Constanța a decis ca brancardierul să nu fie audiat. A fost acceptat un document semnat de angajatul de la Techirghiol. Ședința de judecată continuă cu încă o pledoarie a DNA Constanța. Andrei Bodean arată că șeful CJC a dat dovadă de rea credință.
 
Marius Mocanu a cerut respingerea cererii DNA.
 
„Nu sunt întrunite cerințele legale cerute de acest text de lege pentru luarea acestei măsuri. La dosar nu există vreun document din care să reiasă că Nicușor Daniel Constantinescu și-a încălcat obligațiile”, a declarat Mocanu.


UPDATE 19, ora 18.28:

S-a semnat declarația dată de Nicușor Daniel Constantinescu. Ședința de judecată s-a suspendat din nou din cauza faptului că șefului CJC i s-a făcut din nou rău. 

UPDATE 18, ora 18.14:

Tura medicilor s-a schimbat. Cadrele medicale i-au luat din nou tensiunea lui Constantinescu, acesta având de această dată 21-13. Ședința de judecată s-a reluat. 

UPDATE 17, ora 18.09:

După ce ședința de jucată a fost reluată, lui Nicușor Constantinescu i s-a făcut rău, cadrele medicale măsurându-i din nou tensiunea. Se pare că șeful CJC are din nou tensiunea mărită. Astfel, din cauza aceasta ședința de judecată a fost suspendată. 


UPDATE 16, ora 17.27:

„Domnul procuror are mai multe interceptări, dar dacă nu îl interează nu le scoate”, a mai spus Constantinescu. 

Ședința de judecată a fost suspendată pentru 15 minute. 

UPDATE 15, ora 17.20:

„I-am tromis la un moment dat domnului comisar Checiu să-i spun că sunt externat și că nu pot să semnez controlul judiciar. Trebuia să mă deplasez la etajul 3 în IPJ să semnez. Nu puteam să ajung până acolo. Apoi ofițeri din IPJ au făcut un control inopinant la mine acasă. M-au făcut acasă. Le-am dat documente medicale însă ele lipsesc de la acest dosar”, a completat Nicușor Constantinescu.



UPDATE 14, ora 17.12:

„Domnul procuror, domnul ascultător nu a trecut toate convorbirile pe care le-am avut cât timp am stat la Techirghiol. Spre exemplu, într-o zi lipsesc patru ore de la supravegherea telefonului meu. Eu eram la Techirghiol. Apoi am fost la Șerban Alexnadru, medicul meu ortoped. Dr. Șerban Alexandru mi-a spus în urma consultației din data de 6 mai să folosesc niste cârje pe care mi le-a dat de la secția de ortopedie. Mi-a recomandat să întrerup activitatea la Techirghiol și să mă deplasez folosind cârjele, ceea ce am și făcut. Apoi am ceurt externarea. Am achitat ce era de achitat acolo. Apoi am folosit cârjele. În legătură cu aniversarea de la UMC, din data de 14 mai, arăt că nu am fost printre organizatori și că m-am deplasat cu liftul până în sala unde a avut loc evenimentul. Intrarea se face printr-o usșă de acces în partea superioară a sălii. Întâlnirea a durat aproape o oră. Am fost adus de un prieten la această întâlnire, cu o dubă. Am fost seara și la petrecere. Am ciocnit cu ei un pahar și aia a fost. Partea a doua a evenimentului a avut loc la hotelul Flora(nr. – Hotelul Flora funcționează pe firma Xenoti SRL, unde Nicușor Constantinescu este asociat)”, a mai spus șeful CJC.

 
Nicușor Constantinescu a ținut să precizeze că în dosar se află un comentariu.
 

„Sunt făcut porc într-un comentariu, nu este posibil așa ceva. Comentariul cred că a fost făcut în mediul online, ca și un comentariu. Nu eu am organizat evenimentul de la UMC”, a completat acesta.



UPDATE 13, ora 16.42:

„Eu nu mi-am provocat crizele. Vă dau cuvântul meu de om și de onoare că nu am vrut să mă sustrag. Nu am fost în măsură să stau în instanță pentru a da declarații în prezenta cauză. Această operație mi-am dorit-o din 2011”, a mai precizat Nicușor Constantinescu. 



UPDATE 12, ora 16.27
 
Nicuşor Constantinescu continuă cu mărturisile. „Când am stat la sanatoriu, în weekenduri am mers acasă. Nu se fac proceduri sâmbăta şi duminica. M-am deplasat numai în căruţ”, spune şeful CJC.

UPDATE 11, ora 16.11
 

De asemenea, şeful CJC mai spune că nu a putut să se prezinte în faţa instanţei deoarece a fost supus unor proceduri medicale complexe.
 

„În timpul operaţiei am avut nevoie de sânge, în jur de cinci litri. După externare am fost dus acasă, apoi am mers la Sanatoriul de la Techirghiol. În legătură cu audierea mea la Sanatoriul de la Techirghiol precizez că nu am cerut niciodată să fiu audiat acolo. Am vrut să fiu audiat doar la instanţă. Nu mă sustrag”, spune Constantinescu.


UPDATE 10, ora 15.59
 

Nicuşor Constantinescu verifică într-un calendar să vadă dacă informaţiile spuse de DNA sunt cele reale. Dacă zilele în care s-a internat şi s-a externat, asa cum sunt ele precizate de DNA, sunt valabile.
 
Curtea cere ce şeful CJC să explice de ce a lipsit de la câteva termene de judecată. Constatinescu spune că a avut probleme medicale. „Am cea mai mare proteză din Constanţa care s-a pus vreodată”, zice acesta.

UPDATE 9, ora 15.44
 

Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, cere ca şeful CJC să fie arestat preventiv. Acesta spune că Nicuşor Constantinescu tergiversează cauza şi manifestă rea credinţă.

UPDATE 8, ora 15.39
 
Completul a revenit. Cadrele medicale îl supun pe şeful CJC unor proceduri specifice, în urma cărora are o tensiune mai mică.
 
„Nu pot să dau declaraţii în cauză. Sunt bulversat. Este foarte importantă această şedinţă. Este în joc libertatea mea. La un termen următor, în funcţie de starea de sănătate, voi da declaraţii”, spune Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 7, ora 15.32
 
Curtea de Apel Constanţa a decis că se suspendă sentinţa pentru a-i lua din nou tensiunea lui Nicuşor Constantinescu.
 
După ce i s-a luat tensiunea, s-a descoperit că are 24-18.
 
Se aşteaptă revenirea judecătorilor în sala de judecată pentru reluarea şedinţei.

UPDATE 6, ora 15.27
 
Şeful CJC face alte precizări: „Vreau să vă spun ceva. Am vrut să mă prezint aici. Nu am vrut să mă sustrag”, a spus acesta.
 
Nicuşor Constantinescu expune judecătorilor starea sa de sănătate. Spune că are o tensiune foarte mare. „Nu am emoţii, urmez un tratament. Nu pot fi audiat la acest termen”, mai zice şeful CJC.

Medicii confirmă tensiunea mare a lui Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 5, ora 15.25
 
Curtea de Apel Constanţa îi permite lui Nicuşor Constantinescu să stea pe tot parcursul şedinţei în scaun cu rotile. Menţionăm că la proces asistă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

UPDATE 4, ora 15.22
 
În sala de judecată a fost adus un aparat medical, un monitor defibrilator, pentru orice eventualitate. Şedinţa de judecată va începe în câteva minute. Reamintim că se va judeca cererea DNA Constanţa de arestare preventivă a şefului CJC. Tot azi va fi audiat şi Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 3, ora 15.16
 

Nicuşor Daniel Constatinescu  a făcut o serie de declaraţii:

„Este un abuz făcut de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa. Bodean de la DNA este Zoro de Dobrogea. Totul este un abuz al DNA Constanţa”, spune şeful CJC.


UPDATE 2, ora 15.09

În aceste momente, şeful CJC a ajuns la instanţă cu ambulanţa.



UPDATE 1, 15.01
 
Nicuşor Constantinescu a fost preluat de un echipaj al ambulanţei!

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabi 20 May, 2016 15:40 Daca procurorul DNA este Zorro de Dobrogea, adica personajul cel bun, Constantinescu este Rafael Montero, personajul cel rau. Lasand gluma la o parte, atata vreme cat de sustragi cu rea credinta judecatii dandu-te chipurile bolnav dar fandosindu-te pe la diferite sindrofii, meriti ceea ce ti se intampla. De fapt, am observat ca a devenit un fel de cutuma pentru "persecutatii" astia sa se dea bolnavi. Foarte grav bolnavi. Cand furau fara scrupule din banul public erau cat se poate de sanatosi.