Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, reţinut pentru 30 de zile Cristinel Dragomir - „Aşteptăm ordinul de suspendare emis de prefect“

ro

20 Feb, 2015 18:52 2180 Marime text
Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorul Lică Lucian, din Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, preşedintele Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru suspiciuni cu privire la săvârşirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (2 infracţiuni), conflict de interese (10 infracţiuni, din care 5 în formă continuată), tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Potrivit vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir, „Având în vedere cele petrecute, aşteptăm ordinul de suspendare emis de prefect. Din câte ştiu, ordinul de suspendare poate fi emis în termen de 48 de ore de la comunicarea oficială a rezoluţiei. Pentru că nu a fost o situaţie previzibilă, la fel ca anul trecut când domnul Constantinescu a fost plecat în SUA şi pentru că nu poate rămâne Consiliul Judeţean fără conducere, după ce va fi emis ordinul prefectului vom face o şedinţă de îndată. Probabil luni sau marţi“, a declarat Cristinel Dragomir pentru ZIUA de Constanţa.

„Luni voi face o adresă, după ce voi intra în posesia tuturor documentelor. Până atunci nu pot să mă pronunţ în nici un fel“, a declarat la rândul său prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin.

Amintim că mai marele CJC a fost suspendat în 2014 de către prefectul Radu Volcinschi. Prin ordinul 431/11.08.2014, se constata suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă atunci de Curtea de Apel Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii