Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adresă către Administraţia Naţională a Penitenciarelor Nicuşor Constantinescu, citat acasă dar şi în spitalul din SUA

ro

02 Jul, 2014 14:06 2118 Marime text
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a dispus, azi, citarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC, la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii - la reşedinţa temporară, la adresa indicată în actul medical depus de avocatul ales.

Magistratul a încuviinţat efectuarea unei adrese către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supraveghere Judiciară, ca organ investit cu supravegherea inculpatului, prin care să precizeze data la care inculpatul a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat părăsirea ţării, termenul la care acesta trebuie să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a inculpatului sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării. Mai mult decât atât, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a încuviinţat efectuarea unei adrese către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru a se comunica dacă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor a fost înlocuită cu măsura preventivă a arestului preventiv şi dacă aceasta a fost pusă în executare. „Dispune efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. -D.N.A., cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014 emisă în dosarul nr.179/P/2013, privind pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, prin care s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României, pentru a se face verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe”, conform minutei judecătoreşti. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 iulie.

Deciziile mai sus precizate au fost luate în dosarul înc are procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia Tribunalul Bucureşti din data de 10 iunie, când le-a fost respinsă cererea de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu. 

În prezent, şeful CJC se află în SUA pentru efectuarea unor proceduri medical.e
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii