Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu apelează la CCR

ro

03 Apr, 2016 21:25 1803 Marime text
 
La Curtea Constituțională a României (CCR) au fost depuse o mulțime de plângeri împotriva articolului din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu.
 
Fostul procuror-şef al DIICOT, Alina Bica a cerut CCR să constate că prevederile din Codul Penal şi din Legea anticorupţie nu au termeni conciși și că poate fi interpretată. Însă ea nu a fost singura care a apelat la o astfel de sesizare. Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a solicitat și el ajutorul CCR. 
 
Nicușor Consatntinescu a încercat să scape de controlul judiciar anul trecut în decembrie, însă judecătoarea Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, nu a sesizat Curtea Constituţională în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean, a solicitat revocarea controlului judiciar.
 
De asemenea, în ianuarie 2015, judecătoarea Ana Maria Trancă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a trimis la Curtea Constituțională a României dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiției alături de alte 18 persoane fizice şi juridice.
  
De curân la CCR s-a înregistrat o cerere formulată de Nicușor Consatntinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal, unde în primă instanţă, acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, noteazăstiripesurse.ro. În cazul în care se adminte cerere de CCR, Constantinescu ar putea scăpa de condamnare definitivă.
 
Una din cele mai recente cereri de verificare a constituţionalităţii prevederii referitoare la abuzul în serviciu a fost trimisă într-unul dintre dosarele fostului preşedinte Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii