Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Nasta, secretarul de stat din Ministerul Apărării, a fost ieri la Constanța. Cu ce ocazie și cu cine s-a întâlnit (video)

ro

11 Jun, 2017 07:38 9452 Marime text
Ieri, Nicolae Nasta, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare public, a participat, în Portul Militar Constanța, la festivitatea de închidere a  Școlii de vară organizată de Ministerul Apărării Naționale.

La eveniment au mai participat contraamiralul Daniel Căpățână, comandantul Flotei, comandorul Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei navale Mircea cel Bătrân Constanța, colonelul Constantin Spânu, șeful Direcției pentru relații publice din Ministerul Apărării,  care au rostit scurte alocuțiuni.

Din partea cursanților au avut scurte intervenții studentul Caporal Alina Andreia Gheorghe și studentul caporal Tudor Vasiliu.

Nicolae Nasta a spus cu această ocazie că a răspuns cu mare plăcere invitației de a participa la festivitatea de închidere a celei de a doua ediții a Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale.

”Organizarea școlilor de vară a devenit din ce în ce mai populară în țara noastră, în ultimii ani, însă pentru noi, cei din Ministerul Apărării Naționale, nu este deloc un eveniment pe care îl planificăm doar pentru a fi în pas cu moda. Resursa cea mai valoroasă a oricărei organizații este cea umană, iar astfel de acțiuni contribuie în mod direct la educarea generației care va fi chemată să asigure apărarea acestei țări peste câțiva ani.
Felicitări organizatorilor – Statul Major General și Direcției informare și relații publice (structură a departamentului pe care îl conduc) și să ne vedem cu aceeași plăcere și la ediția de anul viitor, nu neapărat tot aici, dar cu siguranță tradiția va fi dusă mai departe”, a mai spus Nasta
.


Reamintim că în premieră, Forțele Navale Române au găzduit, în perioada 5-10 iunie, Școala de vară organizată de Ministerul Apărării Naționale.

La această ediție a evenimentului 65 de elevi și studenți militari din țară vor cunoaște o parte a tainelor meseriei de marinar militar.
Cu acest prilej ei au fost iniţiaţi în tehnici de supravieţuire pe mare și vor face scufundări împreună cu scafandrii militari, iar infanteriștii marini îi vor învăța pe tinerii militari unele tactici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar.

Cea mai mare parte a activităților au fost organizate în Constanța, Mangalia și Babadag.
Totodată, cursanții au vizitat la Acvariu și la Delfinariu, Simulatorul de Navigaţie și la Planetariul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, precum și la Cetatea Enisala din județul Tulcea.

Aici video


Sursa foto: Facebook MApN Ionuț Felea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii