Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vanghelie Niciodată nu am dat bani vreunui jurnalist

ro

14 Mar, 2015 23:21 1256 Marime text
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, afirmă că niciodată nu a dat bani sau alte foloase drept mită, nici el și nici prin intermediari, unui jurnalist sau vreunui alt om de presă, „cu atât mai puțin lui Rareș Bogdan'', informează Agerpres.

„Niciodată nu am dat bani sau alte foloase drept mită, nici eu și nici prin intermediari, unui jurnalist sau vreunui alt om de presă, cu atât mai puțin lui Rareș Bogdan, un jurnalist pe care îl consider un adevărat profesionist și care îmi este și amic. Nu aș fi periclitat relația de amiciție și respect pe care o am cu el, în acest fel. (...) Nu am dat nicio sumă de bani lui Rareș Bogdan'', scrie echipa de comunicare a lui Marian Vanghelie pe pagina de Facebook a primarului.

Totodată, edilul susține că nu deține „nicio acțiune'' la Hotel Bulevard din Predeal și Premier Palace Hotel din București.

„(...) Nu dețin nicio acțiune, nici eu și nici prin interpuși, la aceste hoteluri și la niciun alt hotel. Nu cunosc nimic și nu am nicio legătura cu anumite contracte semnate de Marin Dumitru, proprietar al Premier Palace Hotel și denunțătorul meu, cu B1 TV, OTV, Antena 3 și alte televiziuni'', adaugă echipa de comunicare.

Precizările făcute de Vanghelie vin după apariția în mass media a unor interceptări și stenograme în care primarul sectorului 5 îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat. La dosar există o interceptare în care Vanghelie invocă numele lui Iohannis și al lui Rareș Bogdan.

Tot în referat apare faptul că Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin, iar în schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, două imobile noi în favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie. Potrivit documentului, o parte a „comisionului" primit de Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, în contul acordării unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate în favoarea a două televiziuni, OTV și B1 TV.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii