Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:42 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nica Mirel, director executiv în cadrul Protecției Mediului Dâmbovița, reţinut de procurorii DNA

ro

09 Sep, 2014 14:16 1576 Marime text
În completarea comunicatului nr. 1250/VIII/3 din 4 septembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaților:

Rizea Virgil Valentin, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Nica Mirel, director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
- şantaj;
- luare de mită în formă continuată;

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada aprilie 2013 - iunie 2014, inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel au primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producție la SC RO Ecologic Combustibil Alternativ SRL București - Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani și bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei și respectiv 2500 lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.

Totodată, în perioada decembrie 2013 - iulie 2014, prin acte de amenințare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S SC RO Ecologic Combustibil Alternativ SRL – Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială.

Este de menționat faptul că inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel sunt suspectați și de săvârșirea altor fapte de aceeași natură.

Inculpaților Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel, li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 09 septembrie 2014, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii