Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. News alert! Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Declarația ex-procurorului șef al DNA (document)

ro

09 Jul, 2018 10:06 4003 Marime text


Preşedintele Klaus Ionhanis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Koveşi.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedinţei, Mădălina Pușcalău Dobrovolschi, într-o declaraţie de presă.

UPDATE 1: Laura Codruța Kovesi va susține luni, la ora 12, la sediul DNA, o declarație de presă după decizia lui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție.

UPDATE 2: În aceste momente, Laura Codruţa Kovesi face declaraţii de presă, la sediul DNA.
Mandatul meu încetează începând de azi. Tot ce am realizat sau nu am realizat, în cei cinci ani de mandat, a fost consemnat într-un raport de activitate, care va fi publicat pe pagina de Internet a DNA. Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ. 

Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare. Procurorii ar putea fi subordonați ministrului Justiției. Sunt necesare clarificări.

Nu comentez decizia Curții Constituționale. Începând de azi, nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. 

Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte, indiferent cât de atacați și umiliți am fost, în fața familiilor noastre.
La finalul discursului, Laura Codruţa Koveşi a adresat un mesaj tuturor românilor: „Corupția poate fi învinsă!”, chiar dacă politicienii nu doresc acest lucru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii