Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:01 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Nepal în stare de urgență, urmare unui seism de 7,9 grade pe scara Richter

ro

26 Apr, 2015 09:13 712 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Nepal şi în regiunile învecinate din India.

În acest context, în Nepal este declarată stare de urgență, urmare a seismului de 7,9 grade pe scara Richter, înregistrat ieri. Sunt afectate, în special, capitala Kathmandu şi orașul Phokara, unde se înregistrează numeroase victime şi importante pagube materiale, iar în zonele montane există pericolul unor avalanșe şi alunecări de teren. În localitățile menționate, este afectată major infrastructura de alimentare cu energie electrică şi cea de comunicații, precum şi rețeaua de Internet.

Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii