Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumirile comunităţii portuare

ro

12 Aug, 2015 15:47 1840 Marime text
Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” Constanţa a trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României, în atenţia lui Victor Ponta. Sunt sesizate aspecte de nelegalitate identificate în actul de management promovat în cadrul Companiei Naţionale „Administrarea Porturilor Maritime” SA Constanţa, aspecte care au grave repercusiuni asupra dezvoltării eficiente a Portului Constanţa, asupra comunităţii portuare şi implicit a interesului public naţional.
 
Printre problemele sesizate de comunitatea portuară se numără neimplementarea procedurii de subconcesiune, deşi aceasta este reglementată legislativ, contracte de închiriere abuzive, chirii şi tarife majorate arbitrar şi nefundamentat, lipsa oricărei viziuni de ansamblu referitoare la potenţialul de dezvoltare al Portului Constanţa, cum ar fi lucrări de infrastructură realizate haotic. De asemenea, se fac referiri şi la soluţiile propuse de comunitatea portuară, în numeroase memorii şi materiale, dar rămase fără răspuns din partea autorităţilor implicate.
 
În contextul în care Portul Constanţa reprezintă un obiectiv economic strategic şi de importanţă naţională, comunitatea portuară consideră că „identificarea şi aplicarea unor soluţii privind problemele portuare reprezintă nu doar o necesitate, ci o prioritate a statului roman”, se precizează în scrisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii