Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocieri pentru un armistiţiu ratat Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania, din nou la masa tratativelor

ro

25 Feb, 2015 07:35 1203 Marime text
Negocierile privind implementarea acordului de la Minsk s-au reluat la Paris. Miniştrii de Externe din Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania s-au întâlnit pentru a discuta despre criza din est, informează antena3.ro.

Înaintea întâlnirii, Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia nu vrea să pornească un război împotriva Ucrainei. În acest timp, confruntările dintre militarii ucraineni şi rebeli continuă, potrivit autorităţilor de la Kiev, citate de antena3.ro.

Negocierile pentru pace în aşa-numitul format „Normandia" au fost reluate la Paris. Miniştrii de externe german, francez, rus şi ucrainean s-au întâlnit pentru a discuta despre implementarea armistiţiului din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Preşedintele Rusiei a dat asigurări, într-un interviu televizat, că nu vrea să pornească un război în Ucraina. Singura şansă ca situaţia din Ucraina să se stabilizeze treptat este ca fiecare dintre prevederile acordului de pace de la Minsk să fie implementat.

Situaţia rămâne însă tensionată în estul Ucrainei. Forţele guvernamentale susţin că nu îşi pot retrage armamentul greu de pe linia frontului atâta timp cât rebelii continuă bombardamentele. Mai mult, soldaţii spun că avioane ruseşti survolează zilnic zona de conflict.

În schimb, separatiştii dau asigurări că au început retragerea armamentului greu din patru localităţi cheie de pe linia frontului.



Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii