Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neculai Onțanu rămâne în arest!

ro

01 Apr, 2016 10:26 1709 Marime text
 
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Onțanu, să rămână în arest preventiv. ICCJ i-a respins practic lui Onțanu contestația la decizia dată de Curtea de Apel București, instanță care a admis, în 25 martie, cererea DNA de arestare preventivă a edilului suspendat, acuzat de luare de mită. Decizia este definitivă.
 
Totodată, rămân în arest preventiv și avocata Loredana Radu și secretarul Consiliului Local al sectorului 2, Toma Șutru, anchetați pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, respectiv luare de mită.
 
Onţanu este acuzat că, în urmă cu 10 ani, ar fi primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru a ajuta o persoană să-i fie restituite niște terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991. El a fost suspendat din funcţie, ca urmare a deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti de a îl aresta preventiv pentru 30 de zile.
 
Amintim că în 23 martie, primarul suspendat al sectorului 2 a fost reţinut de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie în care a fost arestată şi avocata Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta şi apărătoarea unchiului ei, Gabriel Oprea.
 
Toma Şutru este acuzat de procurori că, în perioada august - decembrie 2007, în calitate de secretar, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2, a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de două milioane euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii