Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Ioniță „Necesitatea asumării provocărilor de securitate”

ro

09 Sep, 2015 20:45 1459 Marime text
 
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi la Forumul de Securitate.
 
Evenimentul se află la cea de-a 25-a ediţie a  Forumului economic de la Krynica, organizat de Institutul pentru Studii Estice.
 
Forumul economic urmăreşte să promoveze contactele economice, politice, ştiinţifice şi culturale în scopul de a contribui la crearea unui climat propice avansării cooperării regionale.
 
Daniel Ioniţă a luat parte, în calitate de vorbitor, la panelul dedicat evoluţiilor de securitate, intitulat „Crisis of European Security East-South. How To Advance Towards Strategic Convergence?”.
 
În centrul mesajului transmis de demnitarul român s-a aflat necesitatea asumării provocărilor de securitate, dominate de tensiuni majore în vecinătăţile estică şi sudică ale continentului european, care impun consolidarea semnificativă a cooperării şi coordonării dintre NATO şi UE pentru a răspunde eficient şi unitar acestora, cu atât mai mult cu cât ameninţările şi riscurile curente de securitate au efect pe termen lung.
 
Daniel Ioniţă a evidenţiat importanţa intensificării, cu rezultate concrete, a cooperării şi coordonării NATO-UE, în special pe dimensiunea de răspuns la ameninţările hibride, precum şi în ce priveşte securitatea maritimă, comunicarea strategică şi combaterea terorismului. 


Sursa foto: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii