Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment. „Ne-am săturat să fim furați“ - un nou protest în această seară la Constanța. Acțiuni de protest sunt anunțate în mai multe orașe din țară și Diaspora (galerie foto)

ro

12 Nov, 2017 18:24 2538 Marime text
Un nou protest are loc în această seară la Constanța, pe platoul din fața Prefecturii. Aproximativ 30 de persoane s-au adunat deja la acțiunea de protest intitulată ”Ne-am săturat să fim furați”.
 
23 de orașe din țară și 9 orașe din Diaspora ies astăzi la proteste, conform anunțului de  pe Facebook.
 
În țară:
București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Pitești Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Mureș, Târgu Ocna - jud. Bacău și Timișoara.
În Diaspora:
Berlin - GERMANIA, Birmingham - ANGLIA, Bruxelles - BELGIA, Copenhaga - DANEMARCA, Glasgow - SCOȚIA, Londra - ANGLIA, Milano - ITALIA, München - GERMANIA, Roma - ITALIA.
 
”Protestele au ca teme principale: modificarea legilor Justiției, naționalizarea Pilonului II de pensii și scăderea salariilor.
 
Acestea sunt cele mai recente probleme (paragraf copiat din evenimentul creat pentru Piața Victoriei - București):
- Modificarea legilor Justiției. Au ședință miercuri și vor să își rezolve problemele celor anchetați sau condamnați din partid(e) - despre care deja știm cu toții - până vin sărbătorile de iarnă.
- Naționalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit experților, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.
- Scăderea salariilor, dacă patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară” - se arată în mesajul transmis pe Facebook. 
 
La Constanța protestul va avea loc în intervalul 1800 - .22.00. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii