Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Ne-am adunat ca să ne strângem și ne-am strâns ca să ne adunăm” Brexitul înseamnă pentru România un nou proiect de țară!

ro

04 Jul, 2016 19:30 1525 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Dacian Cioloş, pe guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor parlamentare, pentru o a doua rundă de consultări pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii.
 
La finalul discuțiilor, șeful statului a făcut o declarație de presă. Ei bine, potrivit lui Iohannis, consultările au fost… constructive. Mai mult, șeful statului i-a anunțat pe români că toți cei prezenți la discuții și-au asumat un nou proiect de țară.
 

”Toți au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de țară. Un proiect care vine la zece ani după ce România a devenit membră a UE. Acestă lucrare, acest proiect va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcționa pe lângă Președinția României. Poate funcționa chiar și într-un an electoral. Vreau să subliniez caracterul foarte constructiv al discuției și faptul că toți liderii politici și-au asumat acest proiect. Din păcate, în România am avut destule proiecte de țară, strategii, care nu au fost implementate și nici nu au dăinuit, pentru că a lipsit consensul politic. Vom elabora împreună acest proiect de țară, vom stabili care este locul României, rolul și nivelul de ambiție în UE” a declarat Iohannis.

 
Cam… subțire. Prea puține informații concrete. Oare ce concluzii s-au tras? Cum afectează Brexitul România?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii