Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Câmpeanu „Naveta cadrelor didactice se decontează prin bugetele autorităţilor locale de 18 ani”

ro

10 May, 2015 17:57 1618 Marime text
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că decontarea cheltulilor cu naveta pentru profesori se face de 18 ani, nu este o inițiativă nouă, după cum a afirmat, sâmbătă, vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, informează B1 TV.

„Sunt surprins să constat că, după 18 ani de când naveta cadrelor didactice şi cadrelor didactice auxiliare se decontează prin bugetele autorităţilor locale, sunt persoane care află cu o întârziere de 18 ani acest lucru", a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Câmpeanu a specificat că normele propuse în prezent de minister se referă la eliminarea întârzierilor  actuale la decontarea transportului profesorilor.

„Decontul se face în luna următoare prezentării documentelor justificative pentru decont, nu vor mai exista întârzieri, cum există acum, de patru, cinci, şapte luni sau mai mult", a afirmat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că actul normativ prevede şi dreptul cadrelor didactice de a deconta transportul cu automobilul proprietate personală, iar bugetele autorităţilor locale mai sărace vor fi suplimentate de la bugetul de stat, pe baza cotelor defalcate de TVA, pentru a permite plata acestor deconturi.

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat, sâmbătă, că Ministerul Educaţiei pregăteşte o surpriză majoră cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar navetist din toate şcolile, respectiv decontarea abonamentelor lunare de către autorităţile locale, ceea ce va întârzia plăţile şi va plafona nivelul.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii