Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă sub pavilion Panama, sechestrată în Franța. În ce condiții trăiau cei 22 de marinari români de la bordul navei

ro

06 Jul, 2018 12:51 2095 Marime text
Nava St-Elias, sub pavilion panamez, la bordul căreia se aflau 22 de români, echipaj compus din comandant, marinari și 8 ofițeria fost sechestrată în portul Lorient din Franța, în data de 2 iulie, iar autoritățile care au făcut controalele la bord, au avut un șoc atunci când au descoperit cum trăiau marinarii, informează KanalD.ro. 

Oamenii au reclamat condițiile improprii de viață de la bord și faptul că nu li s-au plătit salariile de mai multe luni.  
 
Primul lucru pe care l-au cerut cei 22 de români, după ce vaporul a fost sechestrat și asigurat la chei, a fost să meargă să facă un duș. Reprezentanții sindicatelor navale care i-au sprijinit pe marinarii de pe St-Elias au fost sensibilizați de suferință prin care treceau cei 22 de membri ai echipajului.
  
Inspectorii francezi care au verificat nava, au declarat că au fost încălcate drepturile omului și ar trebui să se interzică navigarea pentru un avemenea vapor, conform Memorandumului de la Paris. Românii au cerut să fie debarcati și să se întoarcă înapoi în România, cu avionul, după ce le sunt plătite salariile.

Sursa: KanalD.ro. 
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii