Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava Şcoală Mircea s-a întors acasă (galerie foto)

ro

22 Sep, 2017 09:34 1617 Marime text

Nava Şcoală Mircea şi-a încheiat astăzi, 22 septembrie, marșul anual de instrucție, început în urmă cu patru luni, în timpul căruia a parcurs 10.000 de mile marine și a făcut escale în 11 porturi din nouă țări europene.

Obiectivul principal al marșului a fost instruirea în domeniul Navigației și practicii marinărești a viitorilor ofițeri și maiștri militari de marină, în prezent studenți Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

110 cadeţi germani s-au instruit anul acesta la bordul navei-școală ”Mircea”, în timpul marșului de instrucție, alături de cadeții români și de alți opt cadeți din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia, fapt ce demonstrează recunoașterea profesionalismului marinarilor militari români pe plan internațional.

Marinarii români sunt aşteptaţi cu nerăbdare de familiile lor şi de publicul constănţean.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrşu, despre Marşul anual de instrucţie: 
 

„A acostat în 11 porturi, a vizitat academiile navale din zona respectivă şi pe marşul de întoarcere a îmbarcat, în două serii, 110 cadeţi germani. Acest lucru face voiajul unic în sensul în care au avut posibilitatea să se instruiască împreună cadeţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi  cadeţii Academiei Navale din Germania. Din datele pe care le avem până acum, a fost un succes. Militarii atât germani cât şi români au cooperat şi au desfăşurat activităţi împreună la cel mai bun nivel. Nu trebuie să uităm faptul că la bord mai sunt 10 cadeţi din strainătate, avem 2 cadeţi din China, 2 din Bulgaria, 2 din Polonia şi 2 din Grecia, fapt care ne asigură această participare internaţională pe de o parte şi recunoaşterea Academiei Navale nu numai în Europa ci şi dincolo de Europa a valorii şi calităţii învăţământului de marină românesc . Sunt fericit că nava s-a comportat foarte bine, echipajul ăermanent al navei s-a comportat foarte bine şi de asemenea cadeţii care au plecat cadeţi şi se întorc marinari după 4 luni de zile”

În ceea ce priveşte redeschiderea unui liceului de Marină, viceamiral Alexandru Mîrşu a explicat că are în vedere această posibilitate şi că este nevoie de un studiu de caz pentru a stabilii cele mai bune condiţii pentru a înfiinţa şi instituţia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii