Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO și UE vor o cooperare mai strânsă. Se vor dubla eforturile de combatere a terorismului

ro

17 Nov, 2015 08:45 1698 Marime text
 
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarant, ieri, că NATO și Uniunea Europeană trebuie să coopereze mai strâns pentru a preveni atacuri de tipul celor comise vineri noaptea la Paris.
 
Oficialul a scos în evidență riscurile reprezentate de provocări neconvenționale precum atacurile cibernetice și radicalismul, relatează Reuters.
 
„Ne vom dubla eforturile și vom conlucra și mai strâns pentru a contracara ascensiunea extremismului, care poate inspira asemenea atacuri oribile aici”, a precizat Jens Stoltenberg într-o reuniune la care a participat și șefa diplomației europene Federica Mogherini, notează agerpres.ro.
 
Jens Stoltenberg a subliniat ideea că Alianța Nord-Atlantică și UE nu își mai pot permite să elaboreze politici paralele care vizează obiective similare.
 
„Când mizele sunt atât de ridicate și nevoile cresc, mai pot NATO și Uniunea Europeană să continue ca până acum?”, s-a întrebat Stoltenberg.
 
La rândul său, Federica Mogherini a venit cu o nouă abordare a apărării europene, deși nu este de așteptat ca Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe să elaboreze o nouă politică de securitate europeană până la jumătatea anului viitor, conform agerpres.ro. 



Sursa foto: nato.int
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii