Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO reacţionează „România este un aliat important al NATO şi NATO îşi apără toţi aliaţii în faţa oricăror ameninţări”

ro

08 Apr, 2015 21:17 1904 Marime text

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova acuză Bucureştiul că pune în pericol stabilitatea regională, pentru că acceptă suplimentarea trupelor NATO de pe teritoriul său.

NATO a reacţionat printr-un comunicat la declaraţiile purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

„Oficialii ruşi continuă să facă declaraţii provocatoare, fără susţinere şi nepotrivite, şi nu contribuie la stabilitatea în Europa. Rusia a încălcat legile internaţionale şi nu și-a respectat angajamentele din Tratatul Rusia-NATO, prin acţiunile agresive din Ucraina. NATO este o alianţă defensivă şi continuă să acţioneze în conformitate cu acordurile din Tratatul de înfiinţare a Alianţei.

Ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, am crescut prezenţa militară în părţile estice ale Alianţei. Toate măsurile noastre sunt defensive şi conform angajamentelor internaţionale. România este un aliat important al NATO şi NATO îşi apără toţi aliaţii în faţa oricăror ameninţări", se spune in comunicatul NATO, potrivit digi24.ro.

Este a doua oară într-o săptămână când Moscova critică dur suplimentarea trupelor şi tehnicii militare a NATO în România. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii