Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:47 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO rămâne alături de Ucraina

ro

05 Sep, 2014 16:24 692 Marime text
 
Alianţa Nord-Atlantică va rămâne alături de Ucraina şi va susţine în continuare integritatea şi suveranitatea acestei ţări, pe drumul său de integrare europeană. Acesta este cel mai important mesaj pe care liderii NATO, în frunte cu Secretarul General, Anders Fogh Rasmussen, l-au transmis în cadrul evenimentului din Ţara Galilor, transmite Biroul de presă al MApN.
 
În expunerea sa, ministrul român al apărării, Mircea Duşa, a transmis participanţilor faptul că pentru prima dată de la extinderea sa către Est, NATO parcurge astăzi o etapă esenţială în transformarea sa reală pentru a răspunde nevoilor de securitate ale noilor aliaţi. Duşa a salutat participarea Georgiei, fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Republicii Moldova şi Muntenegrului la Summit, „aceasta reprezentând o dovadă de recunoaştere a contribuţiei valoroase la securitatea şi stabilitatea spaţiului euro-atlantic”.
 
Din perspectiva României, ca ţară a cărei ambasadă la Tbilisi este Punct de Contact NATO, ministrul Mircea Duşa a apreciat nivelul înalt de angajament al Georgiei faţă de Alianţă, dar şi realizările fundamentale în domeniul securităţii şi apărării.
În ceea ce priveşte apărarea antirachetă, ministrul Mircea Duşa a reiterat ferm angajamentul României faţă de eforturile aliate de dezvoltare a capabilităţilor NATO. „Urmărim cu interes implementarea iniţiativei şi rămânem ataşaţi obiectivului final: dezvoltarea unui sistem capabil să asigure protecţia întregului teritoriu, a populaţiei şi forţelor Aliate din Europa”, a mai spus ministrul Duşa.
 
Ministrul Apărării Naţionale a transmis susţinerea pentru consolidarea parteneriatului Australiei, Finlandei, Georgiei, Iordaniei şi Suediei cu NATO, prin sprijinul în domeniile reformei sectorului de apărare şi securitate, creşterii interoperabilităţii, accesului la consultări politico-militare regulate şi planificării operaţiilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii