Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA recompensează cu 29.000 de dolari persoana care va reuși să rezolve această problemă

ro

10 May, 2015 18:16 2058 Marime text
 
National Aeronautics and Space Administration, cunoscută sub numele de NASA, este determinată să ajute omenirea să ajungă pe Marte, însă are nevoie de ajutorul tuturor.
 
În acest moment, cel mai mare obstacol din calea celor de la NASA este radiația. Luată singură, radiația este reprezentată de particule inofensive subatomice, energetice, însă în combinație cu celule vii, devine mortală. Cu cât este mai mare energia particulelei, cu atât e mai amenințătoare, scrie yoda.ro.
 
Iar spațiul este plin cu cele mai energetice particule, numite Galactic Cosmic Rays (GCR). Acest lucru este o veste foarte proastă pentru orice astronaut care s-ar încumeta să plece spre Marte.
 
De aceea, cei de la NASA oferă până la 29.000 de dolari pentru oricine își poate da seamă de un mod de a-și duce pe astronauți în siguranță pe Marte, cu cât mai puțină expunere la radiația din spațiu.
 
Astronauții care sunt pe Stația Spațială Internațională sunt protejați de GCR cu ajutorul câmpului magnetic al Pământului. Din păcate, protecția se întinde doar până la aproximativ 43.000 de kilometri deasupra suprafeței Terrei. Iar Marte se află cu aproximativ 225 de milioane de kilometri mai departe de atât.
 
NASA a anunțat competiția oficial numită „Reducing Exposure to Galactic Cosmic Rays through Active and Passive Shielding" pe 29 aprilie și este deschisă pentru oricine. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi la compania Innocentive și să scrii o propunere până pe 29 iunie.



Sursa: yoda.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii