Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA O "mega-secetă" va afecta zona sud-vestică a SUA

ro

15 Feb, 2015 23:42 1846 Marime text
NASA a anunțat că seceta record care afectează la ora actuală California este una ușoară comparat cu "mega-seceta" care ar urma să afecteze în urmatorii 35 de ani zona de sud-vest a țării, conform DCNews.ro.

Studiul, realizat de cercetatori de la agenția spațială americană, Universitatea Cornell și Universitatea Columbia, prezice 80% șanse ca zonele cunoscute sub numele de Great Plains precum și zona sud-vestică a SUA să treacă printr-o schimbare climatică importantă începând cu 2050, ce ar presupune incendii masive de vegetație și seceta, în cazul în care ritmul schimbărilor climatice înregistrat la ora actuală continuă, informează Science Mic, potrivit Realitatea TV.

Aceste zone ar putea înregistra, în aceste condiții, cea mai gravă secetă din ultimii 1000 de ani.

O "mega-secetă", o secetă care se întinde pe o perioadă de mai multe decenii, ar produce probleme ecologice și de agricultură la scară planetară. Preţul alimentelor s-ar putea ridica la valori de neimaginat, declanșând cutremure sociale și chiar conflicte armate.

Studiul realizat de cercetatorii americani, intitulat "Riscul fără precedent de secetă în Sud-Vestul American și Câmpiile Centrale" a fost publicat în revista de specialitate Science Advances.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii