Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

N-aduce anu’ ce aduce… Consiliul Concurenței când vine vorba de RCA!

ro

02 Feb, 2016 14:13 2058 Marime text
 
La Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor a fost organizată o dezbatere pe tema RCA. A participat la discuţii şi Laszlo Gyerko, reprezentantul Consiliului Concurenţei, şi Augustin Hagiu, de la Federaţia Operatorilor Români de Transport.
 
Nu ştim cum a dormit reprezentantul Consiliului Concurenţei sau ce interese sunt ţintite în noul an, însă Laszlo Gyerko a propus forţarea tuturor posesorilor de maşini să plătească asigurarea obligatorie, indiferent dacă maşina este sau nu folosită. Mai exact, dacă aveţi de gând să plecaţi în străinătate să munciţi şi nu plătiţi RCA-ul autoturismului staţionat în parcare, v-aţi „aranjat”. Pot fi, evident, şi altfel de situaţii în care o anumită persoană alege să nu îşi folosească maşina pentru o perioadă, însă noi am ales una dintre ele.
 
Mai mult, reprezentantul Consiliului Concurenţei a propus că plata impozitelor şi taxelor pentru maşină să fie condiţionată de prezentarea poliţei RCA! Practic, se urmăreşte forţarea celor 27% dintre şoferi care nu au RCA să îşi facă această poliţa, chiar dacă maşinile lor sunt staţionare.
 
Şi ASF este de acord cu această propunere, chiar dacă doar 1% dintre accidente sunt produse de şoferi fără RCA, potrivit statisticilor!! Cei de la ASF susţine că prin mărirea numărului de asiguraţi RCA, costul acestora ar putea scădea pentru toţi şoferii, inclusiv pentru transportatori.
 
De cealaltă parte însă, transportatorii doresc modificări semnificative la normele pentru plata RCA, care nu se suprapun cu dorinţele asigurătorilor. Reprezentanţii transportatorilor vor posibilitatea de a plăti asigurarea obligatorie pe perioade limitate de timp, dar și posibilitatea suspendării RCA şi deschiderea pieţei asigurătorilor pentru a mări şi diversifica oferta.
 
În replică la propunerile făcute, Augustin Hagiu, de la Federaţia Operatorilor Români de Transport, a propus ca şi drumurile să fie asigurate, pentru a crea condiţii de trafic mai sigure şi astfel reducerea numărului accidentelor!
 
Încercând să cânte aceeași arie cu cea a Consiliului Concurenței, asigurătorii pun accent pe faptul că ei nu doresc să introducă posibilitatea unui RCA temporar, sezonier şi în general se opun reglementării excepţiilor, pentru că ele vor deveni o practică uzuală pentru cei mai mulţi. Mai mult, pentru a-i sprijini pe cei de la ASF şi Consiliul Concurenţei, asiguratorii au susţinut că la nivel european RCA-ul se face și pentru maşinile staţionare, adică indiferent dacă acestea sunt sau nu folosite regulat! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii