Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeu memorial la Poarta Albă. Asociația Foștilor Deținuți Politici prezintă proiectul (galerie foto)

ro

25 Sep, 2018 11:17 1713 Marime text
Asociaţia Deținuților Politici organizează o conferință de presă unde atinge mai multe probleme. Un prim proiect este muzeul memorial în aer liber la Poarta Albă.

Muzeul va avea ca tematică memorialul foștilor deținuți politici care au lucrat la construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Asociația a trimis 300 de propuneri de contract către societăți fără a fi precizate suma. 60 de firme din Constanţa au primit propunerea. O singura firmă a răspuns inițiativei însă suma era prea mare pentru asociație - 10000 lei.

Din pacate alte oferte nu au fost. Au mai fost făcute demersuri cu Arhiepiscopia Tomisului. "Așteptăm fapte, nu vorbe!", au spus reprezentanții. A fost încheiat un soi de de înțelegere cu Arhiepiscopia care va înființa un schit.

"Acolo nu sunt morții noștri, sunt morţii întregii ţări", a spus Paul Andreescu, președintele asociației.

Proiectul prezentat a costat 17.600 de lei, fiind proiectat de către arhitect Teodoru. Cei 10.000 de lei au fost dați de către firma Aro Slatina.

Reprezentanții asociației precizează că ar trebui să existe o colaborare și o deschidere a autorităților locale, mai ales a Consiliului Judeţean Constanţa. Horia Ţuţuianu a avut o discuție la început cu Paul Andreescu dar comunicarea a fost întreruptă brusc fără motiv.

Terenul pe care ar trebui să fie muzeul memorial a fost concesionat gratuit de către Primăria Poarta Albă. La finalizarea proiectului, acesta urma să fie dat gratuit înapoi către Primărie pentru a fi întreținut și gestionat de către aceasta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii