Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopul Tomisului a încercat să împiedice incinerarea Mutare-surpriză la un an de la moartea lui Sergiu Nicolaescu

ro

02 Jan, 2014 17:26 2759 Marime text
Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, care a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis de Dana Nicolaescu, soţia regretatului cineast.
sergiu-nicolaescu.jpg
Înhumarea a avut loc în mare secret, în condiţiile în care sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, a declarat la România TV, că nu a ştiut despre acest lucru. "Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", se arată în comunicatul remis Mediafax. Iolanda Nicolaescu, sora regretatului regizor, a declarat, într-o intervenţie la România TV că nu ştia despre înhumare. "Eu habar nu am, nu mi-a spus absolut nimic. Nici nu ştiam că s-a dus la Bellu (...) Dar să nu îmi spună că se duce să o îngroape (urna cu cenuşă, n.r.)? Doamne, dumnezeule!", a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV. Potrivit România TV, nu a existat nicio cerere din partea Danei Nicolaescu şi nu a fost efectuată nicio slujbă de pomenire, astfel Patriarhia Română nu a aprobat înhumarea rezigorului. Conform unui martor de la Cimitirul Bellu, la mormântul lui Sergiu Nicolaescu, soţia regretatului regizor a ţinut o ceremonie de înhumare, cu o colivă. La această ceremonie a participat Dana Nicolaescu şi câţiva membrii ai familiei.

Rtv mai arată că ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului a încercat să împiedice incinerarea.


Sursa:Rtv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii