Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul București survolat de o aeronavă Typhoon a Forțelor Aeriene Britanice. Evenimentul a celebrat aniversarea Reginei Elisabeta a II-a (galerie foto)

ro

15 Jun, 2018 09:24 1718 Marime text
O aeronavă Typhoon a Forțelor Aeriene Britanice a zburat deasupra Municipiului București pentru a celebra cea de-a 92-a aniversare a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, informează Royal Air Force.
 

”Typhoon-ul a survolat în formație cu două aeronave ale Fortelor Aeriene Române (FAR), MiG -21LanceR, urmat de două avioane construite de americani, F-16 Warhawks. Aeronava a zburat deasupra centrului orașului București, peste Palatul Parlamentului, pentru a trece pe deasupra oaspeților de la petrecerea în grădină a Ambasadorilor Britanici. Comandantul 135EAW, Wing Commander Chris Ball, și o parte din  personalul aflat sub comanda sa au fost invitați la petrecerea în grădină pentru a sărbători ziua de naștere a Reginei în București” – au transmis reprezentanții Royal Air Force.

           
Președintele României, Klaus Iohannis, și personal militar de grad inalt de la FAR și Forțele Statelor Unite  au fost, de asemenea, invitați, inclusiv Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, Generalul Viorel Pană, și Comandantul Echipei de Sprijin din regiunea Mării Negre a Statelor Unite, Colonelul James McGlaughin.
                                   
După discursul de deschidere al ambasadorului Paul Brummell, Președintele României a fost invitat de către Ambasadorul Britanic să spună câteva cuvinte. 
 

"Aș dori să-i felicit cu sinceritate pe cei din Regatul Unit, Angajamentul Maiestății Sale în România este o sursă de inspirație pentru liderii noștri mondiali. Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Alteța Sa Regală, Prințul Țării Galilor, Wales, pentru conservarea patrimoniului țării noastre " - a declarat președintele Klaus Iohannis.

 
Recepția a marcat ziua de naștere oficială a Maiestății Sale Regina, Regina sărbătorește două aniversări în fiecare an, ziua ei de naștere reală, pe 21 aprilie, și ziua ei oficială de naștere, care de obicei se încadrează în cea de-a doua sâmbătă din iunie.
                                                                                                                                                                 
•           Forțele Aeriene Regale s-au detașat în România făcând parte din misiunea NATO de poliție aeriană întărită, unde statele membre vor asista  flota de avioane rapide ale Forțelor Aeriene Române. România este echipată cu MiG-21 LanceR si avionul F-16 construit de americani.
•           Escadrila Nr.2 cu sediul la RAF Lossiemouth , una din cele doua stații de Alertă de Reacție Rapidă din Regatul Unit și una din primele unităti fixe în serviciu ale Royal Flying Corps. Aeronavele zburate au inclus Spitfire, Phantom, FGR2 si Tornado GR1A.

•           Escadrila ll(A) a efectuat misiuni de Alertă de Reactie Rapidă din Estonia ca parte din Poliția Aeriană Baltică.
•           Typhoon-ul este o aeronavă de luptă extrem de agilă, multilaterală, folosită în toate operațiunile curente ale Forțelor Aeriene Regale, capabilă de detașament pentru întregul spectru de operațiuni aeriene, inclusiv poliție aeriană, sprijin pentru pace și pentru conflict de intensitate ridicată.
 
Sursa foto: Royal Air Force
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii