Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mulţumesc lui Dumnezeu pentru infinita sa milă” Consulul onorific al Norvegiei la Constanţa, distins de Regele Harald cu decoraţia Ordinul de Merit în Grad de Ofiţer (galerie foto)

ro

30 May, 2013 20:50 2861 Marime text
Consulul onorific al Norvegiei la Constanţa, Laurenţiu Lazăr, a primit, în această seară, o distincţie din partea Regelui Harald al Norvegiei. Este vorba despre decoraţia Ordinul de Merit în grad de Ofiţer, diploma şi medalia din partea regelui fiindu-i înmânate consulului prin intermediul ambasadorului Norvegiei în România, Oystein Hovdkinn. Evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, acolo unde au fost prezenţi şi subprefectul judeţului Constanţa, Iucsel Selamet, dar şi viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. De asemenea, în sală s-au aflat şi numeroşi prieteni norvegieni ai consulului Laurenţiu Lazăr.
Acordarea distincţiei are loc concomitent cu aniversarea unui deceniu de existenţă de la înfiinţarea Consulatului Onorific al Norvegiei la Constanţa.
Laurenţiu Lazăr are o diplomă în Drept Maritim şi este, de zece ani, consul onorific al Norvegiei la Constanţa. Înainte de a ocupa această funcţie a lucrat la bordul unor nave norvegiene. Potrivit declaraţiilor ambasadorului Norvegiei în România, pentru acest post au existat mai mulţi candidaţi, dar de departe cel mai bun a fost Laurenţiu Lazăr.
Decoraţia Ordinul de Merit în grad de Ofiţer se acordă atât cetăţenilor norvegieni, dar şi celor străini, pentru merite deosebite.  Aşa cum se menţionează pe diploma semnată de Regele Harald al Norvegiei, Laurenţiu Lazăr a fost distins cu acest titlu „ca răsplată pentru întărirea relaţiilor bilaterale româno-norvegiene”.
Vizibil emoţionat, consulul onorific al Norvegiei la Constanţa, Laurenţiu Lazăr, a mulţumit Regelul Harald pentru distincţie, ambasadorului Norvegiei în România, familiei sale (soţiei, copiilor şi mamei sal), precum şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, i-au influenţat viaţa. Aşa cum rar auzim într-un discurs public, Laurenţiu Lazăr a declarat, la final: „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru infinita lui milă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii