Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Multiplul campion Horia Tecău, pe băncile şcolii

ro

19 Jul, 2012 19:17 1080 Marime text
Tenismenul constănţean, multiplul finalist la Wimbledon, Horia Tecău, a fost joi în vizită la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.

Chiar dacă majoritatea timpului şi-l petrece pe terenul de tenis, Horia nu uită de studiu. Absolvent al Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, tenismenul se pregăteşte acum pentru finalizarea Masteratului „Peformanţă în sport”, din cadrul aceleiaşi facultăţi. Dacă în momentul de faţă obiectivul constănţeanului este câştigarea tuturor meciurilor, pe viitor acesta se gândeşte serios la o carieră de profesor universitar.

12 titluri câştigate

Cu o carieră impresionantă, nu mai puţin de 12 titluri câştigate, cărora li se adaugă trei finale de Grand Slam, la Wimbledon, dar şi succesul răsunător, la dublu-mixt, de anul acesta, de la Australian Open, de asemenea turneu de Grand Slam, Horia Tecău, la numai 27 de ani, se remarcă drept una dintre figurile cele mai emblematice ale momentului din sportul românesc.

Pasiunea pentru tenis şi munca depusă în slujba autodepăşirii şi a perfecţionării l-au propulsat pe tenismen în clasamentele de specialitate şi i-au adus nenumărate trofee.
Mai mult, la sfârşitul acestei luni, Horia va avea onoranta  misiune de a fi port drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii