Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiul Muurat Iusuf îşi exprimă compasiunea pentru familiile celor decedați în atacurile din Istanbul

ro

12 Jan, 2016 17:32 803 Marime text
 
Muftiul Muurat Iusuf, în numele întregii comunităţi musulmane din România, îşi afirmă compasiunea pentru familiile ale căror membri, rude sau prieteni şi-au pierdut viaţa ori au fost răniţi în cursul atentatului ce a fost provocat astăzi la Istanbul  de un terorist ce s-a autodetonat în Piața Sultanahmet.
 
Şeful Cultului Musulman din România îşi exprimă tristeţea fără seamăn pentru actul sângeros de o cruzime inimaginabilă și își manifestă amărăciunea pentru astfel de interpretări deviante ale preceptelor Islamului de către aşa-zişi musulmani, transmițând totodată condoleanţe Ambasadei Republicii Turcia, în România.
 
„Noi Comunitatea Musulmană din România, deplângem acţiunea criminală a teroristului sinucigaş de la Istanbul care şi-a suprimat propria-i viaţă şi a provocat decesul a zece persoane şi rănirea a altor cincisprezece”, se arată într-un comunicat.
 
„Un atare eveniment sângeros dus la îndeplinire cu fanatismul şi cu cruzimea care nu are nicio legătură cu religia islamică, sunt dovada explicită că atentatorii care le provoacă nu sunt fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanţă cu învăţăturile Coranului şi relatările Profetului Muhammed (Pbuh). Islamul interzice categoric uciderea oricărui suflet şi mai presus de orice este împotriva vărsării de sânge. Drept urmare, condemn aceste acte de terorism si transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi confraţilor musulmani turci!”, a fost mesajul transmis de Muftiul Muurat Iusuf.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii